Chiron conjunct Mercurius op 9 april

By Veerle van Natuurlijk Welzijn | Astrologie

Op vrijdag 9 april hebben we een samenstand van 2 hemellichamen namelijk Mercurius en Chiron.

Mercurius beïnvloedt ons lineaire denken en onze communicatie. Chiron brengt onze diepste wondes naar de oppervlakte. 

Hieronder een stukje tekst over hetgeen je kan verwachten de komende dagen en hoe je ermee om kan gaan.

CHIRON

Chiron is een asteroïde en draait rond de zon in een zeer onregelmatige baan, ergens tussen Saturnus en Uranus in.

Een andere naam voor Chiron is “de gewonde heler”. De energie die dit hemellichaam met zich meedraagt raakt ieder van ons op een andere manier. En dit afhankelijk van de plek waar het zich aan de hemel bevond op het moment van onze geboorte. Daar kan je namelijk de plek vinden waar jouw allerdiepste wonde zich bevindt. 

MYTHOLOGIE

Chiron is genaamd naar een centaur uit de Griekse Mythologie, half mens, half paard. Bij zijn geboorte werd hij verlaten door zijn moeder omdat hij zo anders oftewel ab-normaal was. De wonde die Chiron dus zelf opliep als kind was die van het afgewezen en verlaten worden. 

Een lang verhaal kort: Chiron leerde na veel pijn om zijn anders-zijn volledig te omarmen. Hij kreeg op die manier toegang tot grote geneeskracht dankzij de ver-1-iging van zijn dierlijke (instinctieve, natuurlijke, half-dier) gaven en zijn goddelijke (mens als creator, half-mens) gaven. Hij werd de krachtigste heler ooit.

JOUW CHIRON WONDE

Iedereen draagt ergens in zichzelf zo’n chironwonde met zich mee. Het is dat stukje in jezelf wat je moeilijk aanvaarden kan. Iets waar je uit de toon valt. Iets waar je van de norm afwijkt.

Het is enkel wanneer je dit stuk van jezelf volledig in het licht van je bewustzijn kan omarmen en alle schaamte erover loslaten, dat het jouw kracht wordt. Want je heelt dan niet alleen jouw wonde, je ontdekt ook waar het geschenk ervan al die tijd schuilging.

DE SAMENSTAND VAN CHIRON MET MERCURIUS

Wanneer Chiron om het even welke andere planeet of hemellichaam kruist, vindt er een trigger plaats in ons bewustzijn van ongeheelde pijn. Afhankelijk van een heleboel factoren natuurlijk en ook voor iedereen anders, omdat we allemaal een heel unieke planetaire opstelling (geboortekaart) (energetische blauwdruk) hebben.

In verband met de Mercurius samenstand kan wel algemeen gesteld worden dat het woorden, gedachten of herinneringen zijn die oude, ongeheelde wondes en gekwetstheden zullen triggeren.

OMGAAN MET DE CHIRON TRIGGER

We kunnen altijd kiezen hoe we wensen te reageren op hetgeen ons toevalt in het leven. Hieronder een paar opties. Alles is oké. Maar alles is niet even effectief natuurlijk.  

  1. Je ontkent de pijn en duwt haar terug naar binnen. Je neemt je toevlucht tot snoep, drank of een andere verslaving om je aandacht te verleggen. Je gaat de pijn uit de weg. Niet effectief. Doch de populairste route bij de meerderheid mensen.
  2. Je merkt de emotie op en staat haar toe door je heen te stromen. Maar de gedachte waaruit de emotie ontstaan is wordt niet gecorrigeerd. Het geschenk erachter wordt niet gevonden. Een tussenstadium naar ware heling. 
  3. Je erkent en voelt de pijn EN je zoekt hetgeen jouw diepste wonde – jouw “anders zijn” dan alle anderen – jou kan brengen. Want als er zo’n stukje in jezelf zit, waar je je moeilijk mee kan verzoenen, is de kans erg reëel dat er een geschenk in schuilgaat. En Chiron zal doorgaan en doorgaan met jou te triggeren, op alle mogelijke manieren, je hele leven (en zelfs levenS lang) totdat je besluit dit schijnbaar vergiftigde cadeautje uit te pakken en vooral ook aan te nemen. Remember: Het Universum maakt géén vergissingen. Je bent zoals je bent met een reden!

Indien we hiervoor kiezen, kan Mercurius ons de komende dagen helpen om duidelijkheid te krijgen over onze diepste wonde en ook om het geschenk erin duidelijker te zien dan ooit tevoren. De keuze om het geschenk aan te nemen en onze Chiron wonde te helen wordt daarmee weer een stukje vereenvoudigd. Wie weet lukt het deze keer wel! Laten we het samen visualiseren en wensen voor elkaar. 

Ik wens je veel zelfliefde en zelfzorg tijdens je proces,

Liefs,

share-fb-1

25 GRATIS ENERGIEKAARTEN OM JE INNERLIJKE KIND TE HELEN

Schrijf hieronder in op mijn nieuwsbrief en ontvang toffe tips, geleide meditaties, aanbiedingen en af en toe een blog om jouw spirituele groei te ondersteunen. Je ontvangt eveneens
de kaartenset "Heel je innerlijke kind" volledig gratis.

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D). Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website. (Klik 'HOME' in de menubalk bovenaan deze pagina)

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D).

Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website www.van3dnaar5d.be

>