Chiron en uranus initiëren 2 belangrijke maatschappelijke verschuivingen

By Veerle van Natuurlijk Welzijn | Astrologie

Chiron en Uranus initiëren de komende weken 2 belangrijke energetische verschuivingen in het collectieve bewustzijn. Deze energetische verschuivingen zullen een diepe weerspiegeling krijgen in de gebeurtenissen op persoonlijk- én wereldvlak gedurende de komende jaren (tem 2026 à 2027).

  1. Chiron (de gewonde heler) gaat het teken ram binnen.
  2. Uranus (de geniale maar onvoorspelbare rebel) verlaat het teken ram en gaat het teken stier binnen

In deze blog lees je in gewone mensentaal wat dit voor jou betekent.

1. Chiron gaat het teken Ram binnen.

Chiron is een asteroïde/centaur en wijst ons op de plekken waar onze diepste pijn schuilgaat en waar heling nodig is. Ook al is Chiron geen planeet, zijn invloed op ons leven is groot. Zeker in deze tijd van diepe bewustwording en persoonlijke groei.

Chiron beweegt zich héél langzaam doorheen de tekens van de dierenriem dus de overgang die (op 18 febr) gebeurt van vissen naar ram zal voelbaar zijn!

Chiron heeft de afgelopen jaren het collectieve menselijke onderbewustzijn (vissen) geopend. Meer en meer mensen zijn gaan beseffen dat ze méér zijn dan alleen maar een lichaam. Ze zijn gaan werken met hun ‘spirituele zelf” en het oplossen van allerlei onderbewuste beperkende gedachtegangen en overtuigingen.


Met de overgang naar Ram, komt de focus rond heling collectief opeens op een heel ander aspect van onzelf te liggen. Namelijk op onze
ego-expressie.

Chiron gaat ons leren hoe we onze uniekheid krachtig tot uitdrukking kunnen brengen, op een manier die het hoogste goed van allen dient.

Vaak hebben we geleerd ons ego-zelf te onderdrukken en hebben we ons ego eerder tegen ons laten werken ipv MET ons. Tot in 2027 krijgen we de kans dit zelfbewustzijn te helen, erachter te komen WIE we eigenlijk zijn – als persoonlijkheid – en ook daadwerkelijk bij te gaan dragen aan de groei van deze samenleving, ieder op onze hoogst unieke manier.


Oude pijn ivm
waardeloosheid en onmacht steken nu intenser dan ooit de kop op.

We dragen collectief immers nog steeds een diepe pijn op zelf-expressie en op het laten zien van onze uniekheid.

Hetgeen chiron hierrond zoal naar de oppervlakte kan brengen:

  • verlammende zelftwijfel en gebrek aan eigenwaarde
  • het gevoel dat jij jezelf niet assertief mag of kan uitdrukken
  • moeite hebben met opkomen voor jezelf
  • Niet eens wéten wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn
  • zelf-sabotage
  • onvermogen jouw bijdrage op aarde te zijn als oneindig waardevol, wat het ook is dat je doet of zelfs NIET doet
  • over-assertief zijn als masker voor een kwetsbare onzekerheid

Chiron in ram brengt onze aandacht ook erg naar het fysieke lichaam. Het kan zijn dat er een aantal fysieke klachten bij je naar boven komen, met als doel de heling hiervan. De plekjes waar jij nog trauma vasthoudt op een fysiek level zullen niet langer kunnen ontsnappen. Chiron in ram werkt op volledig andere gebieden dan chiron in vissen.  

PLUS, daar waar chiron in vissen eerder zachtmoedig en geduldig was, is hij in ram nogal pittig. Stuit je op een pijnpunt in jezelf, op iets dat heling behoeft, dan zal hij jou geen kans geven bij de pakken te gaan of blijven zitten. Het is meegaan met de stroom! En die stroom gaat iets sneller opeens hihi. Oepss (geen paniek, we zitten er allemaal samen in!)


We gaan dus aangemoedigd worden om onze innerlijke kracht te hervinden.

Of met andere woorden: we worden uitgedaagd om onze innerlijke krijger te activeren. Maar wel op een manier die anderen niet langer onderuit haalt!

Wanneer chiron in 2027 opnieuw van teken wisselt zullen we als collectief (volledige mensheid) een dieper gevoel van zelf-aanvaarding hebben ontwikkeld en zullen we de oneindige waarde zien van ieders UNIEKE zelf. Onszelf kleiner maken dan we zijn zal alle aantrekkelijkheid verloren hebben. Veroordeling van etnische verschillen of persoonlijke ‘eigenaardigheden’ behoort eveneens tot het verleden.

Wat een prachtige vooruitzichten!

En vergeet niet: wij zijn de lichtbrengers. Wij zetten het voorbeeld. En ja, dat vraagt blijvende inzet en toewijding.


2. Uranus verlaat het teken ram en gaat het teken stier binnen

Uranus-energie is een hoogst onvoorspelbare energie. Ze wordt gelinkt aan “AHA” en “eureka” momenten van inzicht en genialiteit maar ze is tegelijk rebels en niet aan banden te leggen.

Heb jij veel uranus-energie in jouw persoonlijke geboortehoroscoop dan kan het goed zijn dat jij als kind moest omgaan met een hoogst onvoorspelbare ouder. Of dat er zich vaak andere onvoorspelbare gebeurtenissen voordeden in je leven. Vaak moeilijk te verteren.

Nu, uranus reisde verschillende jaren door het teken ram. En ram is -zals hierboven reeds aangehaald- een pittig teken. Op wereldvlak was er dan ook veel onrust en waren er zelfs schokkende, onverwachte gebeurtenissen. Ik ga hier verder niet op in. Ik wil gewoon even duidelijk maken dat hier een zeer voelbare verschuiving in zal optreden. Want stier is een rustig teken. Het is één van de 3 aardetekens (steenbok, maagd, stier) en het brengt gronding.


De bijna electrische energie van uranus zal dus ‘gegrond’ worden. Dit kan er op verschillende manier uit gaan zien:

Het zou kunnen dat de aarde letterlijk gaat ‘beven’ de komende jaren (aardbevingen ed).

En/of het zou kunnen dat er geniale doorbraken komen op de manier waarop we met de aarde omgaan. Ik denk hier bijvoorbeeld aan hernieuwbare energie die beschikbaar komt voor iedereen.

Stier heeft als heersende planeet venus. En regeert dus ook over schoonheid, liefde en geld.

Met uranus in stier kunnen ook in die gebieden opmerkelijke (onverwachte) verschuivingen gaan plaatsvinden. Een nieuwe roep naar financiële vrijheid kan klinken en innovatieve projecten kunnen het licht zien (bijv. om een nieuwe, eerlijke economie in het leven te roepen).


De spanning die de afgelopen jaren zo hoog kon oplopen kan nu makkelijker in tastbare materiële bloei worden omgezet. Op collectief vlak maar ook in je persoonlijke leven.

Interessant is om eens te kijken waar stier in jouw geboortehoroscoop valt (in welk huis). Op die manier kan je erachter komen in welk gebied van jouw leven de komende 6 à 7 jaar grondige verschuivingen zullen plaatsvinden.

Wens je een korte reading van hetgeen in jouw persoonlijke leven op de voorgrond zal treden tgv beide verschuivingen? (aangevuld met de andere planetaire tendensen in je horoscoop) mail mij gerust op veerle.wins@telenet.be.

Of wens je optimaal gebruik te maken van de kansen die Uranus in stier jou biedt om meer overvloed te verankeren in jouw leven? Vul dan onderstaand formuliertje in en ik bezorg jou enkele geniale tips!

Liefs,

share-fb-1

Hee prachtige ziel, Besef jij de WAARDE van jouw bijdrage op deze aardbol wel ten volle?
En kan je ook zonder schroom voldoende GELD ontvangen voor hetgeen jij aanbiedt aan anderen?

Ik stelde een reeks gratis mails samen die jou gaan helpen je geldbewustzijn te HELEN. Ze bevat tips en tools maar ook een ingesproken overvloedsactivatie, gechanneld vanuit een hoger bewustzijn.

Dit alles omdat het mijn hartenwens is dat ook jij je gaat openen voor een grotere overvloedsflow. Want om werkelijk te doen waarvoor jij naar de Aarde kwam (= genieten en ten volle leven - vanuit onbeperkte, vrije keuze) héb je nu eenmaal geld nodig.​

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D). Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website. (Klik 'HOME' in de menubalk bovenaan deze pagina)

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D).

Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website www.van3dnaar5d.be

>