Nieuw doel gesteld? Hups daar is het rode mannetje met de hoorns

Hee zalig mooi mens, ik stelde onlangs een nieuw doel voor mezelf en hup, daarnet ontdekte ik opeens zo’n rood mannetje met hoorns op mijn schouder.

En dat maakt mij zoo benieuwd :

Wat gebeurt er in JOU, wanneer je – allereerst – durft toegeven aan jezelf dat er iets is dat je eigenlijk heel graag zou zien verbeteren in je leven… en wanneer je – vervolgens – aan jezelf de intense belofte maakt hier nu eens echt werk van te gaan maken? Dus wanneer je een duidelijk doel stelt en daar géén uitstel of smoesjes meer rond toelaat? 

Ik zal je alvast vertellen wat er met MIJ gebeurt wanneer ik met hart en ziel een nieuw doel stel voor mezelf. 

In eerste instantie ben ik waanzinnig enthousiast. Want wanneer ik een idee voel ontstaan in mijn hart wéét ik ook tot in elke vezel van mijn zijn dat mijn idee realiseerbaar is. Totdat ik – meestal een paar dagen later – merk dat ik “het” niet meer voel. Het enthousiasme over mijn idee is weg. “Hoe kan dat nu ?”

Alles dat in je hart ontstaat is een wens van het universum

Een jaar geleden zou ik hier uiteindelijk uit besloten hebben dat het vast “niet voorbestemd” was en dat er absoluut iets anders klaar zou liggen voor mij dat beter bij mij zou passen.

Ik ben er ondertussen gelukkig achter dat het zo niet werkt.

Ik hoor mijn Hogere Zelf nu luider en duidelijker dan ooit tevoren zeggen: “Wat klaarligt voor jou, Veerle, zijn JOUW dromen. Er is niets anders voorbestemd dan jij die JOUW dromen leeft. Het universum droomt via jou”.  Alles dat in je hart ontstaat IS een wens van het Universum” 


Een omvergeblazen doel – hoe komt dat toch?

Waarom liet ik mijzelf zovele jaren lang omverblazen door momenten dat ik het (even) niet meer kon voelen ? Momenten van ongeloof ? Momenten van rode duiveltjes op mijn schouder of in mijn hoofd…

Hmm.. ik denk dat ik diep vanbinnen nog niet genoeg in mezelf geloofde. In mijzelf als schepper van mijn eigen realiteit. 

Ooh, ik wist, op intellectueel niveau wel dat ik dat was, maar toch… op een ander niveau ZAT dat mannetje met puntige horens er wel hè!

Had ik dat dan niet door ? Euh.. NEE

En dit is volgens mij precies waarom een heleboel mensen nog steeds niet durven kiezen om bepaalde stappen te zetten naar het realiseren van een doel : onbewust zijn er die rode mannetjes… en ze fluisteren…. Ja, ze fluisteren V A N A L L E S” 

Eén van de hardnekkigste monstertjes in mezelf is de “stel dat het toch niet lukt….” gedachtengang

Want echt, mislukken in iets waar ik ZOOO hard naar verlangd heb,  ik geef toe: zoiets voelt als “ Sh” i” i”t ” 


Maar de hogere waarheid is deze :

Het glibberige, duistere gebied met rode mannetjes bestaat enkel in een menselijk hoofd vol 3D gedachtengangen.  Een menselijk hart kent zulke gebieden niet. Een hart is vol vertrouwen dat elke wens realiseerbaar is. Anders had ze de wens gewoonweg niet geboren laten worden (aldus mijn Hogere zelf).

De vraag is dus : Zijn we moedig genoeg om onze ware kracht op te pakken – ongeacht de monstertjes in ons hoofd – en om de bewuste creators te zijn die we zoooo hard verlangen te zijn?

Zijn we bereid ons 5D bewustzijn de bovenhand te laten halen en de gedachten in ons hoofd terug af te stemmen op de waarheid van ons Hart?

Algemene tip bij het stellen van een nieuw doel

Een goeie algemene tip die ik je kan geven is deze: Pas het verhaal dat je (misschien onbewust) tegen jezelf vertelt over het kunnen realiseren van je doel eens aan. En begin daarna stap voor stap met het virtueel (in je fantasie) realiseren ervan.

Tackle hierbij elke beperkende, afbouwende gedachte die je tegenkomt. Lach ernaar, bedank haar dat ze er was om je te beschermen, vertel haar dat dit niet langer nodig is en kies daarna een nieuwe gedachte/waarheid.

Werk stap voor stap. Stap voor stap.
Na verloop van tijd ga je je geïnspireerd voelen om grotere stappen te zetten. Niet omdat het MOET maar gewoon…. omdat je ze opeens DURFT zetten” 

Magie begint klein

Magie begint klein. Maar dat geeft niks. Het belangrijkste is DAT het begint. En JIJ kan daar voor kiezen.
Magie dient in het leven geroepen te worden. Door JOU.
Jij hebt die kracht.
Ga aan de slag. Jouw droom / doel is er niet voor niets. Ze is belangrijk.
Niet alleen voor jezelf maar ook voor de hele samenleving!

En weet je wat: houd dit proces lang genoeg vol en je zal merken: het rode mannetje op jouw schouder transformeert in een cheerleader!

Jouw eigen persoonlijke cheerleader. How cool is that!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

>