Maansverduistering op 16 juli 2019

By Veerle van Natuurlijk Welzijn | Astrologie

De maansverduistering van 16 juli vindt plaats op 24° steenbok, vergezeld door pluto, saturnus en de zuidelijke maansknoop.

De zon bevindt zich op het moment van de verduistering op 24° kreeft, recht tegenover de maan en heel dicht bij venus en de noordelijke maansknoop.

Wat betekent dit alles?

Wel, een heleboel intensiteit op komst haha!!

SOCIALE DRUK VERSUS HARTSVERLANGEN VOLGEN

No kidding, deze maansverduistering brengt weer één van die innerlijke powershifts die leiden naar dat grootse ‘turning-point’ in januari 2020.

We gaan opnieuw uitgedaagd worden onze gevoelens te DOORVOELEN én te VOLGEN de komende 2 weken. We kunnen er niet onderuit. Oude energie die we nog niet verwerkt hebben zal zijn kop opsteken. Waarschijnlijk gelinkt aan karmische familiestructuren of ons eigen nog gekwetste innerlijke kind. 

Vraag jezelf eens af: “Waar loop ik op dit moment nog mee met de ‘moetens’ in deze wereld en durf ik mijn eigen hartsverlangen niet te volgen?”

Daar zal voor jou een – misschien wel zeer onaangenaam – triggerpunt komen in de week van de maansverduistering. (Veel hangt af van de planetenstand bij jouw geboorte.)

emotionele pijn van je innerlijke kind tijdens de maansverduistering

ACHTER DE SCHERMEN

De intensiteit van deze samenstand van planeten is werkelijk zo groot dat de veranderingen die in gang gezet worden groots en permanent gaan zijn voor iedereen.

Een deel speelt zich echter nog achter de schermen af de komende maanden (pluto en saturnus staan retrograde). Maar de energie wordt zeker weten al GEVOELD (maan).

WARME STEUN BIJ HET KIEZEN VOOR MEER AUTHENTICITEIT

Met zoveel veranderingen in ons emotionele wezen kunnen we ons zeer kwetsbaar voelen. Het mooie is dat venus op het moment van de verduistering conjunct de zon en de noordelijke maansknoop staat. Haar liefdevolle energie laat ons voelen dat we ons hart kunnen vertrouwen! Als een liefdevolle moeder (venus in kreeft) houdt ze een warm beschermend dekentje over ons heen en verzekert ze ons dat we perfect uitgerust zijn met alles dat we nodig hebben om veilig met onze voetjes op de grond te landen. Wat het ook is waar we doorheen gaan… Ook neptunus biedt zijn onvoorwaardelijk steun aan in dit toch wel spannende, karmische loslaat-proces. 

De uitdaging die deze maansverduistering ons voorschotelt is om te KIEZEN voor hetgeen juist VOELT in ons eigen hart! (venus conj. noord. maansknoop). Maar dat zou wel eens heel goed buiten de normen kunnen liggen van hetgeen verondersteld wordt juist te zijn in onze familie of sociale kringen. OF in onze eigen (oude) gedachtencirkeltjes haha. 

steun tijdens de maansverduistering

ZET JEZELF TERUG IN HET LICHT VAN JE HART

Er kunnen de komende tijd dus schaamte, schuld, pijn en angst de kop opsteken. En wel een heleboel!! Doorvoel deze emoties. Heet hen welkom. En vergeef jezelf dan dat je ooit, op een gegeven moment in de tijd, de keuze maakte tégen je eigen hart in te gaan en jezelf minder waarde/liefde te geven dan je verdient.

Het kunnen dus tijdelijk onaangename momenten zijn waar we doorheen hebben te stappen. Maar ze zijn onvermijdelijk.

Weet dat je op alle manieren gesteund bent. The universe has got your back!

De ondersteunende planetaire aspecten tijdens deze maansverduistering zijn werkelijk even mooi als de uitdagingen intens zijn. We krijgen bovendien nooit méér op ons bordje dan we aankunnen. Eind juli halen we opgelucht adem en gaan we dankbaar zijn voor de groeispurt die we maakten.

Veel liefs,

share-fb-1

25 GRATIS ENERGIEKAARTEN OM JE INNERLIJKE KIND TE HELEN

Schrijf hieronder in op mijn nieuwsbrief en ontvang toffe tips, geleide meditaties, aanbiedingen en af en toe een blog om jouw spirituele groei te ondersteunen. Je ontvangt eveneens
de kaartenset "Heel je innerlijke kind" volledig gratis.

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D). Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website. (Klik 'HOME' in de menubalk bovenaan deze pagina)

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D).

Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website www.van3dnaar5d.be

>