April 2019: planetair karma loslaten

By Veerle van Natuurlijk Welzijn | Astrologie

Terwijl de volle maan van maart en mercurius retrograde hun uitwerking nog laten voelen, ligt er al een volgende uitdaging klaar voor ons.

Ik vertelde jullie in vorige blogs over de revolutionaire hervormingen op institutionair niveau die eraan zitten te komen. Alles dat de samenleving draagt en organiseert gaat tot op het bot “herzien” worden. En dit dankzij Pluto conjunct Saturnus in Steenbok in januari volgend jaar.

Nu, de komende maand duikelen we een nieuw stukje voorbereidingsfase in door de invloed van de zuidelijke maansknoop die heel langzaam over Pluto heenreist. 

CONCREET

Wat betekent deze astrologische configuratie concreet voor de energie in april?

Twee woorden: loslaten en transformeren.

De zuidelijke maansknoop vertegenwoordigt ons verleden. Ons karma. Op persoonlijk, voorouderlijk en zelfs planetair vlak.

Pluto brengt alles dat niet correspondeert met ons zielenwezen, met ons hoogste potentieel naar de oppervlakte van ons bewustzijn.

Wanneer de zuidelijke maansknoop en Pluto elkaar tegenkomen (hetgeen 1 keer in zo’n 18 jaar gebeurt) komt dus al dit “karma” oftwel alles dat niet in lijn was met de meest goddelijke versie van onszelf, naar de oppervlakte van ons bewustzijn.

ONZE SCHADUW

Onze zogeheten “schaduw”… alles dat we verdrongen hebben naar de diepste diepten van ons onderbewustzijn… alles waar we tegen gevochten hebben zodat het niet “gevoeld” zou hoeven worden… komt sterker dan ooit voor onze neus dansen. 

Omdat dit in Steenbok gebeurt gaan we in het bijzonder uitgenodigd worden eerlijk te kijken naar de manier waarop we zijn omgegaan met de (persoonlijke en collectieve) energiestroom om ons aardse leven op te bouwen en te organiseren. De organisatie/verdeling/structuur van energie in de materie vraagt onze aandacht.

“Waar dienen we van richting te veranderen?” is dé hamvraag.

Het gevoel kan zijn: “Het is erop of eronder”: “Ofwel komt er een doorbraak ofwel gaan we ten onder”

Angsten komen boven.
Een gevoel van verlies en rouw kan zich aandienen, terwijl we collectief ons “karma” op dit gebied loslaten.

ENORM REGENERATIEF POTENTIEEL

Maar Pluto brengt niet alleen vernietiging van alles dat ons hoogste goed niet langer dient. Hij draagt ook enorm krachtige regeneratief potentieel in zich mee. Om dit potentieel te openen dienen we echter éérst doorheen onze collectieve en persoonlijke schaduw heen te reizen.

BEVRIJDING VOOR LICHTWERKERS

Ik ben zeker dat jij als lichtwerker het effect van deze astrologische invloed al een tijdje kan voelen. Diepe planetaire thema’s dienen zich aan. Thema’s waarvan je je misschien al langer bewust was, maar die je om één of andere reden nog niet volledig verwerkt en verteerd kreeg. Wel… april is DE tijd van bevrijding hiervan.

En eigenlijk hoeven we niets anders te doen dan in het hart van de uitdaging te gaan staan. Bij wijze van spreken “in de shit te duiken” (zie mijn vorige blog) en tegelijkertijd diep verbonden te blijven met ons Hogere Zelf.

Wat het ook is dat in je leven speelt… Hoe moeilijk het soms ook zal lijken je NIET af te sluiten voor de pijn die het leven kan tonen (in je innerlijke of in je uiterlijke wereld)…. Wéét dat er een hoger Bewustzijn is dat 100% achter jou staat!!

DE HOGERE ZIN EN BEDOELING

Er IS een “hogere bedoeling” achter alles dat zich laat voelen aan je.

Om de volledig emotioneel bevrijde en geïntegreerde leider te worden die je BENT – en die de wereld hard nodig heeft trouwens! – is het op dit moment oneindig belangrijk om jezelf gewoonweg toe te staan te VOELEN wat zich aandient.

Stroom mee in je emoties maar verlies jezelf niet in het verhaal errond. 

Observeer. Blijf neutraal. Maar houd je hart open.

Sta de energie toe door je heen te stromen (misschien wel op héél andere manieren dan voorheen na deze transformatie!)

En breng jezelf en je innerlijke kind zo vaak mogelijk in herinnering van het feit dat – in jouw kern – enkel onschuld woont.

Wat er ook gebeurd is in vorige levens… Waar jij jezélf ook tot schuldig hebt veroordeeld (ps: het leven zelf deelt nooit schuld uit!)… Vertel jezelf dat je het goed hebt gedaan. In vertrouwen en overgave aan iets dat zoveel groter is dan onze menselijke (3D) perceptie van de realiteit. Alles is volgens goddelijk plan verlopen. In het verleden. En ook NU.

LOVE YOURSELF

April is dé maand van bevrijding. Tonnen collectief aards “karma” zijn rijp om in liefde opgelost te worden. Ben je bereid? Wens je actief mee te werken? En die oneindige onvoorwaardelijke liefde te zijn naar jezelf toe?

Zeg dan hardop “JA!!”… en verbind je vanuit je hart met alle andere lichtwerkers die deze blog lezen.. doorheen tijd en ruimte… één veld… één intentie. Voel je gedragen. We doen het niet alleen!

Met zoveel liefde, voor elk van jullie,

Veerle

Hieronder een kort filmpje dat ik maakte over onze diepste pijn en hoe haar te bevrijden

25 GRATIS ENERGIEKAARTEN OM JE INNERLIJKE KIND TE HELEN

Schrijf hieronder in op mijn nieuwsbrief en ontvang toffe tips, geleide meditaties, aanbiedingen en af en toe een blog om jouw spirituele groei te ondersteunen. Je ontvangt eveneens
de kaartenset "Heel je innerlijke kind" volledig gratis.

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D). Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website. (Klik 'HOME' in de menubalk bovenaan deze pagina)

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D).

Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website www.van3dnaar5d.be

share-fb-1
>