Samenstand Jupiter en Neptunus : expansie van ons bewustzijn

By Veerle van Natuurlijk Welzijn | Astrologie

Aanstaande dinsdag 12 april hebben we weer een astrologische planetenstand om “U” tegen te zeggen. 

Net zoals begin 2020, toen Pluto samenstond met Saturnus in Steenbok, en dit het begin markeerde van een periode die – nog steeds – draait rond de “instorting van oude machtsstructuren”, gaat het deze week opnieuw over een samenstand die grote gevolgen zal hebben voor onze samenleving. 

Wanneer zeer langzaam bewegende hemellichamen elkaar ontmoeten, wordt er altijd een belangrijk nieuw begin gemaakt op wereldschaal, gerelateerd aan de energie van de betreffende planeten.

Dit keer gaat het om een samenstand van Jupiter en Neptunus in het sterrenbeeld Vissen. De laatste keer dat dit voorviel was in 1856. Het gaat hier dus over een invloed die slechts eens om de 166 jaar optreedt. Deze specifieke samenstand wordt ook weleens de “sjamanenpoort” genoemd.

Ik leg hieronder zo kort mogelijk uit hetgeen er volgens mij in werking zal treden de komende tijd. Let wel: er zijn nog andere planetenstanden actief waardoor er ook andere invloeden blijven gelden natuurlijk.

De samenstand van Jupiter en Neptunus brengt naar mijn invoelen echter een magnifieke “ondertoon” aan, een soort nieuwe draagkracht voor alle huidige intense energieën die nog uitgeklaard en naar een hoger bewustzijn gebracht dienen te worden. 

Maar laat ik starten bij het begin:

NEPTUNUS IN VISSEN

Neptunus zelf staat al sinds 2012 in vissen en is ons langzaam maar zeker aan het begeleiden om elke notie van “afscheiding” ongedaan te maken. Neptunus’ energie is de energie van het éénheidsbewustzijn, van de goddelijke liefde. Hij helpt ons herinneren wie we op zielenniveau zijn. En dat afscheiding van iets buiten jezelf een illusie is. Neptunus is de heerser van het sterrenbeeld Vissen. Dat betekent die hij zich op dit moment helemaal in zijn element voelt en dat zijn invloed extra voelbaar is.

En inderdaad, sinds 2012 zijn er zich al ontzettend veel mensen bewust aan het worden dat ze zoveel méér zijn dan een fysiek lichaam en dat ze deel uitmaken van iets veel groters dan hun kleine menselijke ‘ik-je’. 

Neptunus en Vissen zijn in hun positieve uitdrukking gelinkt aan oneindigheid, het mystieke, het waterelement, éénheid ervaren op alle vlakken, telepathie, empathie, compassie en, dienstbaarheid.

In hun negatieve uitdrukking kunnen ze verwardheid teweegbrengen, het vertellen van leugens stimuleren, gezonde grenzen overschrijden, illusie creëren, hypnose vergemakkelijken en verslavingen in de hand werken.

JUPITER IN VISSEN

Op 12 april komt Jupiter aan bij Neptunus. Jupiter is – heel kort uitgelegd – een energie die alles dat hij aanraakt uitvergroot. Jupiter heeft ook te maken met waarheid, met optimisme en met de geloofssystemen waarmee jouw leven is opgebouwd. Jupiter voelt zich ook uitstekend op zijn gemak in vissen. Hij brengt er expansie van ons bewustzijn. 

SAMENSTAND NEPTUNUS EN JUPITER IN VISSEN

Wanneer beide energieën (Jup en Nept) samenkomen zou er eerst een deconstructie kunnen plaatsvinden van oude geloofsstructuren die gebaseerd zijn op “afscheiding”. Vele mensen zouden hierdoor hun gevoel van gronding kunnen verliezen, angstig en volledig in de war geraken en/of zichzelf verliezen in verslavingen of psychose. 

Eigenlijk is de hogere bedoeling van deze energieën om ons dichter bij een ervaring van éénheid te brengen. Eénheid in de eerste plaats tussen ons mensen (ras, stand, cultuur…), maar ook éénheid met het grotere geheel, met de natuur, de kosmos. Je kan het zien als een terugkeer van de Christusenergie op aarde. 

Voor wie dit nog onbekend terrein is kan het supereng aanvoelen om alle grenzen die het ego gecreëerd heeft ahv oude overgeleverde denkstructuren opeens te voelen wegsmelten. Want: “wie ben IK dan nog?” zegt het ego (verwarring, angst, chaos).

Mensen die al langere tijd met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn daarentegen kunnen deze éénheidsenergie als heel aangenaam ervaren. Jupiter conjunct Neptunus brengt expansie van bewustzijn en maakt verbinden met de Bron gemakkelijker, veel gemakkelijker. (Mensen die geboren zijn met een vloeiende Jupiter Neptunus connectie hebben dit van nature meegekregen).

Het is een energie die ook sterke gevoelens van dienstbaarheid wakker maakt. Velen onder ons zullen steeds meer het verlangen voelen onszelf ten dienste te stellen aan het grotere geheel. Dienstbaarheid is de ge-heel-de vorm van opoffering (neptunus).

GROOTS DROMEN EN COMPASSIE CULTIVEREN

Belangrijk is dat we groots (jupiter) durven en blíjven dromen (neptunus) op dit moment. Heel goed beseffende dat de periode waarin we nu leven slechts een tijd van transitie is. Een tijd waarin oude pijn en trauma wanhopig hun weg naar de oppervlakte (ons hogere bewustzijn) zoeken. Het kan dus lijken alsof de wereld aan het vergaan is. Maar dit is een illusie (neptunus). Wanneer je jouw hart om raad vraagt kan je een hogere waarheid (jupiter) voelen. Namelijk dat het Christusbewustzijn in recordtempo aan het ontwaken is in gigantisch veel mensenharten. 

Compassie oefenen (neptunus/Christus) is één van de grote sleutels in deze tijden. In de eerste plaats naar al die gekwetste deeltjes van onszelf die reageren op alle onrecht die ervaren wordt (de heling van je innerlijke kind). Van daaruit kan je dan de wereld zien en aannemen zoals ze is (de christus in jezelf is dan ontwaakt). Zo kan je in overgave gaan aan jouw zielenplan.


HET IS AAN JOU OM TE BESLISSEN HOE JE DE BESCHIKBARE ENERGIE INZET

Het zijn uitzonderlijk boeiende tijden. Er is een heleboel in beweging. 

En het is aan ons om te beslissen hoe we met al deze energieën wensen te werken. En hoe we hen wensen in te zetten. Alles heeft twee kanten op aarde (dualiteit). Zoals ik hierboven schreef kan de samenstand tussen neptunus en jupiter verschillende effecten hebben op jouw leven. Ze kan verhoogde (emotionele) chaos veroorzaken of ze kan jou in een flow brengen en synchroniciteiten creëren in je leven die je nooit voor mogelijk hebt gehouden.

Jij bent de creator. KIES.

 
DE SAMENSTAND OPTIMAAL BENUTTEN
  • Merk je dat er oude pijn bovenkomt, pijn specifiek gelinkt aan afscheiding, aan verlaten worden, aan opoffering en aan niet gerespecteerd worden in jouw aangegeven grens (allemaal neptunus) : SUPER! duik erin en transformeer.
  • Blijf vertrouwen en geloof hebben (jupiter) in jezelf en in de wereld. We zitten in een periode van transitie. Er kómt iets nieuws aan! Iets dat afgestemd is op een hoger bewustzijn! Houd contact met je hart en een hogere visie.
  • Doe ceremonie werk en ga bewust detoxen (neptunus) – op verschillende levels. Want jij ervaart hetgeen nog binnenin je leeft. Breng daar oplossing en je zicht op de wereld verandert momentelijk.
  • Het is bovendien een uitstekende (!) tijd om te werken met water (neptunus-vissen) en om water in te zetten als ondersteuning in je proces. Hieronder vind je een energie-geïnformeerde afbeelding die je onder je waterkan kan leggen en die elke vorm van overvloed stimuleert en aantrekt in je leven.
  • Ook jezelf investeren in meditatie geeft de komende weken extra potentieel. Afstemmen op je zielenzelf en de hogere dimensies van het bestaan levert op dit moment meer op dan ooit. We zijn gesteund! 

 

ENERGIEDOORGAVE OP 12 APRIL : VRIJE BIJDRAGE

Wil je graag in ver-1-igde intentie en groepsbewustzijn de energie van deze conjunctie optimaal ervaren/benutten?

Dan kan je deelnemen aan de energetische doorgave/uitlijning (vanop afstand) die ik op 12 april faciliteer. Jeshua (als verpersoonlijking van de Christusenergie) zal zijn aanwezigheid en zegen laten voelen. 

Tijdstip:  van 20.30u-21u. Uitwisseling: vrije bijdrage (richtprijs voor deze sessies is 15 euro) 

Inschrijven kan door te mailen naar veerle.wins@telenet.be. Ik bezorg je dan mijn reknr. Aanmelden ten laatste op dinsdag 12 april om 19u!!

Meer info over de doorgaves die ik faciliteer + de energie-geïnformeerde afbeelding voor meer algemene overvloed in je leven (scroll naar einde betreffende pagina) vind je HIER

Heel veel liefs,

share-fb-1

25 GRATIS ENERGIEKAARTEN OM JE INNERLIJKE KIND TE HELEN

Schrijf hieronder in op mijn nieuwsbrief en ontvang toffe tips, geleide meditaties, aanbiedingen en af en toe een blog om jouw spirituele groei te ondersteunen. Je ontvangt eveneens
de kaartenset "Heel je innerlijke kind" volledig gratis.

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D). Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website. (Klik 'HOME' in de menubalk bovenaan deze pagina)

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D).

Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website www.van3dnaar5d.be

>