Verzachting : sleutel naar heel-zijn

Ik maakte al jarenlang mooie doorbraken dankzij “bewuste creatie”  maar… op een bepaald moment begon ik vast te lopen in een specifiek gebied van mijn leven waar ik géén vooruitgang/verbetering in aangebracht kreeg.

Heel heel lang wees ik mezelf met de vinger hiervoor. Want tja, als je kan zien hoe alles een eigen creatie is… is het lastig om te begrijpen waarom je pijn zou creëren voor jezelf. Jarenlang. Een vooral: waarom je er niet uit lijkt te geraken. “Ik doe het allemaal verkeerd”, werd een steeds sterker wordende gedachtengang.

 

Innerlijke houding aanpassen

Ondertussen ben ik ook in dit gebied van mijn leven wonderlijke doorbraken aan het creëren. En dit allemaal dankzij mijn innerlijke houding te veranderen naar dit stuk. Door verzachting naar mezelf toe. Stap voor stap.

Een van de belangrijkste inzichten die ik uit mijn toch wel zware struggles heb gehaald, is dat iets verkeerd maken, ergens weerstand tegen bieden of iets per se WEG willen een innerlijk gevecht is, dat niet gewonnen kan worden.

En nee, het omgekeerde doen en iets dat je niet leuk vindt volledig aan-nemen zoals het is, is niet makkelijk. Je moet daarvoor door allerlei processen en emoties heen. Zeker wanneer je zware fysieke klachten hebt en je leven op het spel staat.

 

Verzachting is KEY

En ja, ik wíst dat al langer – dat verzachting KEY is bedoel ik. Alleen worden er steeds diepere lager voelbaar en kan je niet altijd onmiddellijk zien, waar het precies is dat de verharding en het gevecht gestaakt dienen te worden (in jezelf).

En we doen het allemaal hoor… innerlijk strijden tegen en mét stukjes van onszelf. Tenzij je verlicht bent haha.

Ik zie dat iedere keer opnieuw in de sessie die ik faciliteer.

Overal waar iemand nog tegen iets aanloopt, zit er een ongezien, onbemind en veroordeeld stukje opgesloten in iemands spreekwoordelijke ‘kelder’ (onderbewustzijn).

 

Verzachting is de poort naar innerlijk vrij zijn

Ik focus in ALLE sessie en workshops die ik geef op mensen helpen inzien en laten ervaren hoeveel heling er mogelijk is door eerst volledig oké te zijn met alles dat beleefd wordt (het omgekeerde dus van iets fout te maken of per se weg te willen). 

We zijn allemaal op zoek naar onvoorwaardelijke liefde. En dit is precies waar verzachting over gaat : durven voelen wat er leeft. Wat er wérkelijk leeft in onszelf. En daar oké mee zijn, begrip aan kunnen schenken, zachtheid voor voelen, bedding aan geven.

Pas dan komen ze ‘vrij’ uit ons onderbewuste en kunnen we bewust gaan creëren, OOK in dit (gekwetste) gebied van ons leven.

Pas dan is balans mogelijk en hoeven de onderbewuste ‘monstertjes’ niet langer op de deur staan bonzen via allerlei vervelende (schijnbaar onoplosabare) situaties en fysieke pijnen om maar gezien te worden.

 

Waar kan jij verzachting brengen en onbewuste blokkades doen smelten?

Loop jij nog vast in bepaalde zichzelf herhalende of chronisch aanwezige situaties in je leven? Duik eens diep in jezelf met de intentie te zien waar er verharding is gekomen naar jezelf toe. Vraag jezelf eens af waar je zachter zou kunnen zijn naar jezelf toe.

Heb je géén idee? Maar voel je dat je er wel graag naar zou willen kijken/voelen?

Ik kan het ondertussen gerust mijn specialisatie noemen dat ik mensen help verbinden met die onderbewuste, weggestoken stukken in zichzelf. En ook de veiligheid bied zodat deze gekwetste stukken los durven laten en dus VRIJ komen naar/in het bewuste. Intenties die je hebt voor jezelf kunnen dan eindelijk waargemaakt worden. Creëren loopt dan vlot, ook in dat stuk van je leven, waar het voorheen geblokkeerd zat.

Kijk maar eens onder multidimensionaal lichaamswerk of kundalini flow voor mijn aanbod.

Liefss,

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

>