Volle maan maart en equinox 2019

By Veerle van Natuurlijk Welzijn | Astrologie

De volle maan in maart valt dit jaar samen met de lente equinox (het moment dat dag en nacht even lang zijn).

Dit is uitzonderlijk en het loont de moeite eens te onderzoeken welk het effect ervan zal zijn op ons leven.

NIEUW BEGIN versus UITDAGENDE AFRONDING

De lente-equinox luidt op woensdag 20 maart een nieuwe levenscyclus in. Het is het moment waarop vernieuwde levenskracht voelbaar en zichtbaar wordt. 

De volle maan staat op dat moment op 0° Weegschaal. (Recht tegenover de zon op 0° Ram). En zoals je weet brengt een volle maan afronding. Volbrenging. Het einde van een thema waar we al langere tijd mee bezig waren. Er is dus iets in ons leven dat zijn ‘volheid’ bereikt. Toch bevindt deze maan zich op 0°, dus in het prille begin van het sterrenbeeld. 

We staan dus met andere woorden voor een nieuw begin dat passie, enthousiasme, groei inspireert. MAAR we hebben tegelijkertijd nog iets af te ronden. En dit op het gebied van relaties. De manier waarop we in relatie staan met de wereld rondom ons is immers het hoofdthema van het sterrenbeeld Weegschaal.

Deze afronding belooft trouwens niet heel makkelijk te zijn. We hebben namelijk Chiron (de gewonde heler) in oppositie met de volle maan. Dit maakt dat ons nieuwe begin kan aanvoelen als een uitdaging die al onze kwetsbaarheid naar boven haalt. En dat er zich nog een hoop emotioneel opruimwerk aan kan dienen vooraleer ons nieuwe begin écht van start kan gaan. 

De intensiteit van dit alles is afhankelijk van je eigen geboortekaart en van het feit of je zelf persoonlijke planeten hebt die zich op 0° (Ram, Weegschaal, Kreeft of Steenbook) bevinden.

volle maan maart

MANNELIJK EN VROUWELIJK gebalanceerd

Verder wens ik ook even de aandacht te vestigen op de exacte 90° hoek waarop mars en venus zich tijdens deze equinox verhouden tot elkaar. Dit kan wijzen op een clash tussen de mannelijke en vrouwelijke pool in onszelf (ons denken en ons voelen). Maar ook op een effectieve wrijving in onze relatie met het andere geslacht.

Met de equinox als natuurlijk BALANS fenomeen (dag en nacht zijn evenlang – licht en duister evenwaardig – yin en yang even krachtig) zou je het een RESET keuze-moment kunnen noemen.

Zoals je weet zijn we op collectief én persoonlijk vlak al meerdere maanden/jaren intens aan het werk om onze mannelijke en vrouwelijke energieën te balanceren. 

De lente equinox van 2019 luidt een diepere laag van heling in rond dit thema. Vooral omdat mars samenwerkt met pluto en saturnus en venus conjunct lilith staat.

Ik ga hier vandaag niet verder op in. Weet gewoon dat we goed op weg zijn en dat een eventuele clash met het andere geslacht of met je eigen innerlijke kwelduiveltjes jou wijst op een nieuwe keuze die je kan maken.

Moest je regelmatig mediteren, dan is het een aanrader een beeld van balans te betrekken in je meditaties. En dit specifiek ivm de man/vrouw thema’s waar jij mee worstelt.

volle maan equinox

VOLLEDIGE MAKE-OVER gaat van start

En jee zeg: het nieuwe begin dat ik hierboven beschreef is slechts een aanzetje voor wat komen zal in de rest van het jaar.

We hebben in 2019 namelijk een zeer krachtig en zeldzame conjunctie van Pluto, Saturnus en de zuidelijke maansknoop in Steenbok. Dit dwingt alle (wereldse) systemen tot hervorming. Diepgaande, ultieme hervorming! De grondvesten van de manier waarop onze samenleving is opgebouwd zullen stilletjesaan gaan daveren. In januari volgend jaar culmineert dit alles. 

Hetgeen voor jezelf interessant is, is dat ook op persoonlijk vlak dit jaar bepaalde dingen in je leven TOT IN DE KERN hervormd zullen worden. Je gaat bijvoorbeeld keuzes maken die je nooit bij jezelf geplaatst zou hebben. Dingen ondernemen die je (oude) zelf met verstomming zouden slaan. In elk geval iets RADICAAL anders neerzetten in je leven dan je tot hier toe gedaan hebt. Ook hier is je persoonlijke geboortehoroscoop belangrijk om te zien in welk gebied van je leven dit voor jou plaatsvindt.

Maar sowieso : diepgaande hervorming zal er komen. Voor de wereld en ook voor jou!

Deze power-week is één van de push-kes die je hierin op weg helpen. Onthoud dit wanneer je mogelijks het noorden even kwijtraakt of in je diepste pijnen belandt: er IS nieuw licht aan de horizon!! Dit alles leidt naar een hoger doel.

VOLLE MAAN IN APRIL BRENGT DUIDELIJKHEID

Pas in april, bij de volgende volle maan, beginnen de uitdagingen die door de huidige volle maan aangeraakt worden iets losser aan te voelen. De maan staat op dat moment op 29° Weegschaal (dus op de allerlaatste graad van dit teken versus 0° als de ‘babyschoenen’ waar de volle maan zich nu bevindt).  Hetgeen op méér duidelijkheid wijst. De relatie-boodschap is ‘aangekomen’. En het daadwerkelijk LOSBREKEN van het oude oftewel het REVOLUTIONAIRE NIEUWE kan dan beginnen (zon conjunct uranus op dat moment). 

SAMENGEVAT

De volle maan in Weegschaal regeert over relaties. Met de Pluto/zuidelijke maansknoop/Saturnus conjunctie die steeds ‘nauwer’ wordt, is het hoogtwaarschijnlijk dat jij jezelf aangespoord voelt om ‘af te wegen’ (weegschaal) welke relaties jou nog dienen. En belangrijker nog: welke relaties jou NIET langer dienen om de grootse doorbraak en kern-hervormingen te maken die jouw ziel je al een tijdlang inspireert.

Je dient nu duidelijker dan ooit keuzes te maken in afstemming met hetgeen JIJ wénst voor jezelf. Oude pijn en angsten vragen op dit moment nog eerst om verlossing. Maar knopen dienen en zullen doorgehakt worden. Een nieuw leven creëert zich niet vanzelf. JIJ bent degene die het te doen heeft!

ER IS ALTIJD HULP VOORHANDEN

Ontvang je graag hulp bij het verlossen van ingesleten patronen die jou beletten uit het oude los te breken? Wens je iemand die de energetische ruimte vasthoudt voor jouw grootsheid en nieuwe begin om makkelijker te manifesteren? Ik bied jou graag mijn hulp aan als multi-dimensionaal heler. Hieronder een linkje naar mijn aanbod. 

Veel liefs

share-fb-1

25 GRATIS ENERGIEKAARTEN OM JE INNERLIJKE KIND TE HELEN

Schrijf hieronder in op mijn nieuwsbrief en ontvang toffe tips, geleide meditaties, aanbiedingen en af en toe een blog om jouw spirituele groei te ondersteunen. Je ontvangt eveneens
de kaartenset "Heel je innerlijke kind" volledig gratis.

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D). Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website. (Klik 'HOME' in de menubalk bovenaan deze pagina)

Over Veerle

Heldervoelend en -wetend van bij mijn geboorte wist ik instinctief eigenlijk al van jongs af aan dat het mijn missie is de mensheid te helpen bij de overgang van het oude tijdperk (3D) naar leven vanuit een volledig nieuw bewustzijn (5D).

Ik heb als energetisch heler de gave jou terug in contact te brengen met je hoogste zielenpotentieel en jouw bestemming om een vreugdevol en overvloedig leven te leiden. Voel jij dat je klaar bent om jouw oude en beperkende ego-verhalen los te laten en nieuwe, bewustere en hoger-dimensionale energieën te integreren in jouw leven? Dan help ik jou stap voor stap jouw doel te bereiken. Meer hierover op mijn website www.van3dnaar5d.be

>