Sta jezelf toe om in je “zwarte gat” te stappen

Sta jezelf toe om in je zwarte gat te stappen. En met zwart gat bedoel ik : de donkerste en diepste (emotionele) pijn in jezelf. Alles dat je ooit diep verborgen en opgesloten hebt in je onderbewustzijn, om zeker nooit opnieuw te willen voelen. 

En versta me goed: daar instappen is niet hetzelfde als zelfdestructief worden. Het is ook niet hetzelfde als erin verzwelgen, bij de pakken gaan zitten en denken dat er niks aan te doen is. 

Maar wat bedoel ik dan wél? En waarom vind ik het belangrijk hier een blog over te schrijven?


Als je in je (natuurlijke en ware) kracht wilt staan dien je eerst de weerstand tegen de zwaarte in jouw leven op te geven.

En dat kan enkel door er fysiek contact mee te maken.

Vaak gaan we hiervan steigeren hè. 

Want alles dat niet prettig is om te voelen, wel, daar nemen we als mens in eerste instantie liever afstand van. Daar plakken we graag minder mooie en zelfs veroordelende labels op. 

Maar het ding is net : om je “heel” en dus sterk te kunnen voelen (emotioneel én fysiek). Om je “één” en verbonden te kunnen voelen met en in jezelf, met en rond anderen…  dien je ALLES in te sluiten. Ook de zwarte gaten, de diepste pijn, de stukjes van jezelf die eigenlijk “niet oké” zijn genoemd (vaak door je familie).

Want liefde sluit alles in.
Liefde oordeelt niet.

Dus om jezelf te kunnen vinden… die magische, heerlijke, stralende stukjes van jezelf… dien je opnieuw te gaan doen wat liefde doet: alles insluiten.

Maar weet je: eens je ervaren hebt dat je diepste pijn durven voelen en insluiten je een heleboel oplevert, wordt het makkelijker. Dan gaan er weer lichtjes aan in je leven, op die punten in jezelf en je relaties waar je voorheen zo tegen in strijd was. 


Een zwart gat zit vol met kracht

Een zwart gat lijkt het licht te absorberen hè. Maar eens je je erin laat opzuigen ga je VOORBIJ de tweedeling licht/donker en kom je aan in een volledig nieuwe wereld. Letterlijk zoals dat is met de zwarte gaten in de kosmos!

De waarheid is dat wanneer je stopt met strijden tegen de zwaarte, je jezelf bevrijdt.

En daar zit een belangrijke sleutel voor ons allemaal :

We hebben vaak nog te leren om de goedheid van het leven wérkelijk toe te laten. (Zie mijn vorige blogs)
Maar het gaat er op gelijkwaardige manier om dat je hetzelfde doet met je zwarte gat. Met alle emotioneel onverteerde pijn die nog in je onderbewustzijn zit opgesloten en wacht op jouw aanwezigheid erbij.

Ze is immers door jezelf gecreëerd. Weliswaar op een onbewust level. Maar het is net dát (onbewuste) level dat omhooggetild wenst te worden. En iemand of iets omhoogtillen kan enkel door het lief te hebben.

De moeilijk verteerbare issues in je leven insluiten is een belangrijke skill in het leven vanuit een hoger bewustzijn (5D)

Ben jij toegewijd aan bewustzijnsgroei en wens je de sleutel tot leven in de 5e dimensie?
Stop dan met vechten tegen alles dat je tegenzit. Stop met vechten tegen je innerlijke monsters en diepste pijn.

Durf je zwarte gat te voelen.
DUIK erin. (Ook al voelt het als doodgaan. Want ja, soms lijkt dat zo.)
En ontdek wat er gebeurt.

Ik schreef meerdere blogs rond dit thema. Eén daarvan vind je HIER.

Wens je professionele ondersteuning bij het bevrijden van je diepste pijn? Voel je vrij om mij te contacteren voor een sessie. Of kom eens meedoen in een workshop.

Je bent van harte welkom!

Liefs,

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

>